Skip to content

Sokowirówka do warzyw twardych – jaką wybrać?

Spis treści

Widziałem ostatnio kanał, na którym dwie siostry testowały dwa modele sokowirówek: tani i drogi. Dwie siostry przetestowały sokowirówkę z rankingów zakupowych na warzywach korzeniowych, takich jak marchew i pietruszka. Siostry wypróbowały dwa modele sokowirówek: niedrogi i drogi.

Werdykt z testu

Tańsze sokowirówki z rankingu nadają się do warzyw korzeniowych, takich jak marchew i pietruszka, ale muszą najpierw posiekać produkty, aby uniknąć zatykania.
Z drugiej strony droższe sokowirówki ranking nie będą miały problemu z obsługą tych warzyw, dzięki mocniejszym silnikom i lepszej jakości filtrom.


Przepis na sok warzywny przetestowany przez siostry:

  • Sok Marchewkowo-Jabłkowy: Składniki: 4 marchewki, 2 jabłka, sok z połowy cytryny. Wrzuć wszystko do sokowirówki na sok.
  • Sok z selera naciowego: Składniki: 1 burak, 1/2 selera, 1/2 pietruszki, 1/2 jabłka. Wrzuć wszystko do sokowirówki na sok.
  • Sok z ogórka pietruszkowego: Składniki: 1/2 pietruszki, 1/2 ogórka, 1/4 cytryny, 1/4 limonki. Wrzuć wszystko do sokowirówki na sok.

Na zakończenie

Ogólnie rzecz biorąc, obie sokowirówki z rankingu dobrze radzą sobie z warzywami, ale droższe opcje są bardziej skuteczne. Jeśli wyciskanie soku jest częstą czynnością, warto rozważyć droższy model.